RĂZBOIUL din Siria: Bashar al-Assad se declară pregătit pentru un ARMISTIŢIU, dacă "teroriştii" nu profită de el

Postat la 21 februarie 2016 72 afişări

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a declarat pregătit pentru un armistiţiu, cu condiţia ca "teroriştii" să nu profite de el şi ca ţările care-i susţin pe insurgenţi să nu-i mai susţină, relatează Reuters în pagina electronică.

RĂZBOIUL din Siria: Bashar al-Assad se declară pregătit pentru un ARMISTIŢIU, dacă "teroriştii" nu profită de el

 Al-Assad a făcut aceste declaraţii sâmbătă, după ce opoziţia siriană a anunţat că a acceptă "posibilitatea" unui armistiţiu temporar, dacă primeşte garanţii cu privire la faptul că aliaţii Damascului, inclusiv Rusia, încetează focul, cu privire la o ridicare a asediilor şi la o livrare a unor ajutoare umanitare în întreaga ţară.

"Am anunţat că suntem pregătiţi să oprim operaţiunile militare, însă această problemă depinde de factori mai importanţi... ca împiedicarea teroriştilor să se folosească de(armistiţiu) pentru a-şi consolida poziţiile", a declarat al-Assad într-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais.

El a anunţat, de asemenea, că este necesar ca orice armistiţiu să garanteze că "alte ţări, în special Turcia, sunt împiedicate să trimită şi mai mulţi terorişti şi armament sau orice fel de susţinere logistică".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/razboiul-din-siria-bashar-al-assad-se-declara-pregatit-pentru-un-armistitiu-daca-teroristii-nu-profita-de-el-15082123
15082123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.