Război între guvern şi marile companii: Multinaţionalele critică decizia guvernului de a majora salariul minim pe economie

Postat la 09 noiembrie 2018 113 afişări

Reprezentanţii marilor companii critică decizia guvernului de a majora salariul minim pe economie, după ce guvernul Dăncilă a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru introducerea salariului minim diferenţiat.

Război între guvern şi marile companii: Multinaţionalele critică decizia guvernului de a majora salariul minim pe economie

„Organizaţiile membre CDR susţin creşterea veniturilor şi a nivelului de trai pentru români, însă reiterăm că o evoluţie sustenabilă pe termen lung trebuie implementată pe baza unei analize profunde a tuturor implicaţiilor pentru economie şi societate. Creşterile arbitrare, necorelate cu productivitatea, care în România este sub media economiilor competitive alimentează în final curba inflaţionistă”, atrage atenţia Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), în comunicatul de presă prin care îşi exprimă poziţia faţă de decizia guvernului.

 

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, ordonanţa de urgenţă care prevede modificarea Codului Muncii şi introduce definiţia de salariu minim diferenţiat. După publicarea OUG în Monitorul Oficial, Executivul urmează să aprobe o hotărâre în care care să fie menţionate sumele.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
salariu minim,
decizie,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.