RĂSTURNARE de situaţie: PSD şi UDMR nu s-au mai înţeles. UDMR NU va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Postat la 20 iunie 2017 60 afişări

Unul câte unul, proiectele UDMR pentru care obţinuseră sprijin din partea PSD, printre care şi declararea zilei de 15 martie ca zi a comunităţii maghiare din România, au fost blocate astăzi în Parlament.

RĂSTURNARE de situaţie: PSD şi UDMR nu s-au mai înţeles. UDMR NU va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

UDMR a reacţionat imediat şi a anunţat că nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, decizie conturată ieri după voturile PSD în comisii şi scop pe care îl urmărea conducerea social-democraţilor pentru schimbarea premierului. Surse politice au declarat că factorul declanşator al răsturnării situaţiei a fost faptul că PSD şi UDMR nu au căzut la un acord cu privire la proiectul privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, iar comisiile au fost anulate.

 

UPDATE 12.30 O altă lege a UDMR, privind finanţarea învăţământului confesional particular, retrasă de la Senat

Un alt proiect de lege aparţinând UDMR a fost retras marţi de pe ordinea de zi a plenului Senatului, actul normativ urmând să reglementeze finanţarea din fonduri publice a învăţământului superior confesional particular.

Proiectul de lege prevedea ca "statul să ofere sprijin învăţământului teologic pastoral acreditat în instituţiile de învăţământ superior confesional particular", din fonduri publice, în cazul care în cadrul învăţământului superior de stat nu există învăţământ teologic pastoral specific cultului respectiv.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.