Răspunsul pe care îl caută toţi investitorii în cryptomonede. Ce procent din venit ar trebui investit în acest activ?

Autor: Andra Stroe Postat la 09 aprilie 2022 3242 afişări

Răspunsul pe care îl caută toţi investitorii în cryptomonede. Ce procent din venit ar trebui investit în acest activ?

Cu toate că în prezent există un ecosistem înfloritor în jurul cryptomonedelor, la nivel european, unde majoritatea start-up-urilor din domeniu vin din Germania, Austria şi ţările nordice, nu sunt mulţi cei care investesc în acest activ. Doar 5% dintre europeni investesc, si din aceştia doar 10% sunt femei, profilul-ţintă al investitorilor fiind reprezentat de bărbaţi tineri din domeniul IT, cu studii superioare, susţine Prof. Alfred Taudes, Academic Director al Institutului de Cercetare pentru Cryptoeconomie din cadrul Academiei WU Executive din Viena.

Taudes spune că valoarea investiţiei depinde de apetitul de risc al fiecăruia, însă el consideră că suma ideală pe care ar trebui să o investească cei interesaţi este 5% din venit. Cât ar trebui să aşteptăm însă pentru a obţine cel mai bun randament? Durata recomandată de profesorul austriac e de 10 ani. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitori,
academie,
venit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.