Răspunsul eMAG referitor la amenda primită de la Consiliul Concurenţei din Bulgaria

Autor: Ioana Matei Postat la 28 noiembrie 2014 303 afişări

Răspunsul eMAG referitor la amenda primită de la Consiliul Concurenţei din Bulgaria

Iulian Stanciu, directorul general al Dante International, proprietarul magazinului online eMAG susţine că decizia autorităţilor bulgare de a amenda compania Dante International este abuzivă şi a fost comunicată astăzi, în ziua în care se derulează în Bulgaria campania de Black Friday, ca răspuns al presiunii pe care ofertele eMAG le generează asupra competitorilor locali. 

“Decizia autoritătilor bulgare de control este abuzivă şi injustă. Vom contesta şi, conform opiniei avocaţilor, vom avea câstig de cauză fără discuţie, nu vom plăti nimic. Nu este o coincidenta faptul că această comunicare a fost făcută în această dimineaţă, pe data de  28 noiembrie, dată la care noi derulăm în Bulgaria campania de Black Friday, eMAG fiind singura companie care deruleaza acest eveniment în online.

Noi interpretăm acest fapt ca răspuns la ofertele şi preturile bune pentru cumpăratorii din Bulgaria şi care a pus mare presiune pe competitorii locali. Spre exemplificare a interpretării abuzive, în campania în care am luat o amendă de 105.000 euro am vândut şase espressoare cu o valoare toatala de 1.000 de euro.”, a declarat Iulian Stanciu.

Potrivit autorităţii de reglementare bulgare, campania de Black Friday desfăşurată de eMAG a încălcat practicile comerciale loiale în raport cu preţurile stabilite pentru produsele din ofertă şi cu reducerile aplicate, potrivit Mediafax.

De asemenea, CPC a catalogat drept înşelătoare reclamele folosite de eMAG în timpul campaniei prin care retailerul promitea cele mai multe şi mai mari reduceri de preţ de anul acesta. Proprietarul eMAG a primit o amendă de 551.550 leva, echivalentul a 4% din veniturile din vânzări înregistrate în 2013, pentru nerespectarea practicilor comerciale loiale în timpul campaniei de Black Friday, conform sursei citate.

Compania a fost sancţionată cu încă 206.380 leva (1,5% din vânzările de anul trecut) pentru campania "Tassimo 1+1 gratis", prin care eMAG oferea consumatorilor care cumpărau un expresor automat de cafea Tassimo un al doilea aparat gratuit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
emag,
amenda,
raspuns,
consiliul concurentei
/actualitate/raspunsul-emag-referitor-la-amenda-primita-de-la-consiliul-concurentei-din-bulgaria-13667270
13667270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.