RAPORT: Rusia a utilizat toate reţelele de socializare importante pentru a influenţa alegerile din SUA

Postat la 17 decembrie 2018 35 afişări

Rusia a utilizat toate reţelele de socializare importante, printre care Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, Instagram şi YouTube, pentru a influenţa alegerile din Statele Unite din 2016 în favoarea lui Donald Trump, conform unui raport obţinut de The Washington Post.

RAPORT: Rusia a utilizat toate reţelele de socializare importante pentru a influenţa alegerile din SUA

Cotidianul The Washington Post a obţinut o parte a raportului, care urmează să fie publicat integral de Senatul american săptămâna aceasta. Raportul demonstrează că Rusia a condus o campanie de dezinformare prin reţelele de socializare în perioada alegerilor prezidenţiale din 2016 din SUA.

 

De asemenea, raportul critică şi „răspunsul întârziat şi prost coordonat” al companiilor vizate.

 

Raportul se bazează pe o analiză a milioane de postări de pe reţelele de socializare, obţinute de către Comisia de Informaţii a Senatului american de la companiile Twitter, Google şi Facebook.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raport,
retele sociale,
rusia,
alegeri,
important

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.