Raport: Germania se confruntă cu pericolul unei recesiuni în următoarele trei luni

Postat la 17 aprilie 2018 150 afişări

Institutul de politici macroeconomice din Dusseldorf (IMK) arată, într-un raport publicat marţi, că pericolul unei recesiuni în următoarele trei luni „a crescut în mod semnificativ” în luna aprilie, probabilitatea fiind acum de 32,4%, de la 6,8% cât se înregistra în martie, relatează Bloomberg.

Raport: Germania se confruntă cu pericolul unei recesiuni în următoarele trei luni

Indicatorul institutului este acum portocaliu - aflat la mijlocul grilei de avertizare - pentru prima dată din martie 2016. Acesta acoperă o serie de date care au semnalat scăderi în trecut, incluzând comenzile din fabrică, încrederea în afaceri şi rata dobânzilor. Riscul - se arată în raport - este că incertitudinea care rezultă din pieţele financiare poate avea un efect de auto-întărire asupra economiei reale, potrivit Bloomberg.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.