Raport: Băuturile răcoritoare, principala categorie de produse cu ambalaje „etice”

Postat la 16 august 2018 105 afişări

Băuturile răcoritoare sunt prima categorie de produse în topul vânzărilor cu ambalaje ce pretind să fie „etice”, evoluţie favorizată de intensificarea discuţiilor privitoare la reciclare şi la deşeurile din plastic, arată datele unui raport al Euromonitor International.

Raport: Băuturile răcoritoare, principala categorie de produse cu ambalaje „etice”

Din acest motiv, 52% din totalul ambalajelor de băuturi răcoritoare au făcut referire, în 2017, la reciclare. Pe locul secund se găsesc ambalajele de băuturi calde (ex. ceai, cafea), care în proporţie de 31% au făcut, de asemenea, referire la reciclare. Pe locul trei se găsesc ambalajele de mâncare, din care 31% au făcut referire la reciclare.

„America Latină înregistrează cele mai mari ponderi de băuturi răcoritoare cu afirmaţia "fără adaos de zahăr", 64% dintre băuturile răcoritoare etice intrând pe piaţă cu această afirmaţie, graţie popularităţii Coca Cola Zero în Brazilia”, a precizat Trishna Shah, senior analist la Euromonitor International.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.