Raport: Activele fondurilor de investiţii au scăzut cu 6% în primele 7 luni, la 24,8 miliarde de lei

Postat la 22 august 2018 54 afişări

Piaţa totală a fondurilor de investiţii a înregistrat o valoare a activelor nete de 24,8 miliarde de lei (5,4 miliarde de euro), la finele lunii iulie, în scădere cu 6% de la începutul anului, potrivit datelor publicate miercuri de Asociaţia Administratorilor de Fonduri - AAF.

Raport: Activele fondurilor de investiţii au scăzut cu 6% în primele 7 luni, la 24,8 miliarde de lei

În plus, activele nete ale celor 199 de fonduri deschise şi închise (cu excepţia SIF şi FP), locale şi străine, au scăzut în luna iulie cu 1,4%, comparativ cu luna precedentă, iar ieşirile nete ale lunii au totalizat 385 de milioane de lei (82,7 milioane de euro).

Activele nete ale celor 77 de fonduri deschise locale au scăzut în luna iulie, faţă de luna precedentă cu 1,8%, respectiv până la nivelul de 20,6 miliarde de lei (4,44 miliarde de euro), în vreme ce scăderea în anul curent a ajuns la 9,4%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.