Raiffeisen Bank a înregistrat un profit net de 100 de milioane de euro în 2016

Autor: Georgiana Călin Postat la 15 martie 2017 49 afişări

Raiffeisen Bank a înregistrat la finele anului trecut un profit de 100 de milioane de euro, similar cu cel de anul anterior, de 98 de milioane de euro.

Raiffeisen Bank a înregistrat un profit net de 100 de milioane de euro în 2016

Instituţia a înregistrat, de asemenea, o creştere cu 6% a activelor totale, provenită mai ales din activitatea cu clientela, iar rata de credite/ impozite se menţine stabilă, la 0,75. În ceea ce priveşte rata creditelor neperformante,  Reiffeisen Bank se menţine sub media sistemului bancar românesc, de 9,5%.

Potrivit spuselor reprezentanţilor, două evenimente au afectat rezultatele pe 2016 – 27 de milioane de euro provizionare pentru efectele legii „Dării în plată” şi 21 de euro câştiguri din vânzarea participaţiei pe care o deţine banca în VISA Europe.

„Am încheiat anul 2016 cu un rezultat financiar mulţumitor: 100 de milioane euro profit net şi active totale în creştere cu 6%, până 7,4 miliarde de euro. Ceea ce mă bucură cel mai mult este că vorbim de o creştere de active care provine în principal din relaţia cu clienţii, din activitatea de creditare. Taxele şi impozitele directe şi indirecte în anul 2016 au fost în valoare totală de 89 milioane euro,” a spus Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.