Rafila: Parlamentul să ofere soluţii privind finanţarea normei de hrană, nu din bugetele spitalelor

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 aprilie 2022 39 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că Parlamentul trebuie să găsească soluţii privind finanţarea normei de hrană, dar nu din bugetele spitalelor. Valoarea acesteia ar putea creşte, conform unui proiect dezbătut de parlamentari.

Rafila: Parlamentul să ofere soluţii privind finanţarea normei de hrană, nu din bugetele spitalelor

Autorităţile au estimat că până la finalul acestui an este nevoie de 100 de milioane de lei pentru a acoperi majorarea normei de hrană.

„Un efort de 100 de milioane de lei până la sfârşitul acestui an pentru toţi pacienţii care se internează în România”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

Autorităţile caută soluţii astfel încât efortul financiar să nu fie suportat de la bugetele spitalelor.

„Parlamentul poate să găsească soluţii privind finanţarea normei de hrană nu neapărat din bugetele spitalelor... Am căutat cu Casa de Asigurări de Sănătate o formulă, dar Parlamentul are întâietate”, a explicat Rafila.

În prezent, norma de hrană pentru un pacient este 11 lei/zi şi se vorbeşte despre o majorare de până la 20 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
normă de hrană,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.