Raed Arafat: Au apărut panouri cu mesaje împoriva vaccinării. Sunt un atentat la sănătatea publică | FOTO

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 31 decembrie 2017 52 afişări

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, scrie pe Facebook că în Braşov, Iaşi şi Cluj au apărut panouri cu mesaje împoriva vaccinării şi consideră că acestea trebuie îndepărtate, deoarece reprezintă ”un atentat la sănătatea publică”.

”Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este o campanie de <informare> sau mai bine zis DEZINFORMARE asupra faptului că vaccinurile <nu sunt sigure>. Oare lipsa vaccinării este mai sigură? La cei care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure îi spun că lipsa vaccinării poate ucide chiar, sau cel putin să lase copilul cu invaliditate pe viaţă. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectaţi de rujeolă. Lipsa vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinaţi şi a decesului unora dintre ei”, scrie secretarul de stat în MAI.

În opinia acestuia, campania cu panourile ”este una diabolică”, ar vrea să transmită faptul că oamenii au dreptul la informare şi la liberă alegere, însă primul mesaj care rămâne în mentalul celui care citeşte panoul este că “ Vaccinurile NU sunt sigure”.

”Un mesaj direct, fals şi periculos ce vine să submineze toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi să prevină tragediile precum cele cauzate de rujeola din ultima perioadă şi care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinaţi! Aici nu mai vorbim de dreptul la libera exprimare ce trebuie sa fie garantat tuturor ci de o campanie de dezinformare care contrazice toate probele ştiinţifice şi toate doveziile cumulate pe parcursul a zecilor de ani arătând că vaccinarea a dus la scăderea mortalităţii şi invalidităţii la nivelul întregului mapamond”, scrie Arafat, pe pagina sa de Facebook.

El adaugă că aceste afişe trebuie îndepărtate, întrucât conţinutul este ”un atentat la sănătatea publică a populaţiei şi nu poate fi considerat un banal mesaj sau o exprimare de părere”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARAFAT,
VACCINARE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.