Radu Georgescu îşi transformă oficial grupul într-un fond de investiţii

Autor: Ioana Matei Postat la 21 octombrie 2016 595 afişări

Radu Georgescu îşi transformă oficial grupul într-un fond de investiţii

Grupul de companii IT Gecad s-a transformat în ultimii ani într-un fond de investiţii, iar acum a devenit oficial Gecad Ventures, cu o identitate nouă, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei. 

 

Gecad Software a fost prima companie din portofoliu. Au urmat Gecad Technologies, celebră pentru dezvoltarea soluţiei antivirus RAV şi apoi pentru dezvoltarea serverului de email Axigen. Pe rând au fost înfiinţate ePayment, prima platformă locală pentru gestionarea plăţilor online cu cardul, iar apoi Avangate, furnizor de soluţii eCommerce pentru producătorii de software. Cele mai multe dintre aceste companii au fost, rând pe rând, achiziţionate de jucători relevanţi la nivel global precum Microsoft, fondul de investiţii Naspers şi compania americană de investiţii financiare Francisco Partners.

 

„Gecad Ventures este un pas firesc în călătoria începută ca fond de investiţii. Sectoarele în care suntem interesaţi să investim şi atenţia acordată proiectelor early-stage rămân neschimbate, vorbim de o poziţionare nouă, mult mai potrivită unui fond de investiţii”, menţionează Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Ventures.  

 

Filozofia Gecad Ventures se bazează pe susţinerea acordată companiilor cu potenţial mare de creştere, ce au capacitatea de a inova şi de a revoluţiona domeniile lor de activitate. Ca şi până acum, Gecad Ventures se concentrează pe investiţii în proiecte software şi hi-tech în domenii precum FinTech, securitate, tehnologii cloud, eCommerce şi wearables. ”Suntem o echipă de profesionişti cu experienţă vastă în mediul internaţional IT. Această expertiză, plăcerea de a lucra cu echipe inovatoare şi pline de entuziasm, alături de partea de finanţare, sunt elemente unice în peisajul investiţional.”, continuă Radu Georgescu. 

 

Printre cele mai recente investiţii ale fondului se numără Vector Watch, ceasul inteligent cu o autonomie a bateriei de 30 zile, SymphoPay, platformă tehnologică ce permite comercianţilor şi băncilor partenere integrarea plăţilor cu cardul prin POS-uri inteligente şi Smart Bill, cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare. 

 

Potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei, filosofia de investiţii a Gecad Ventures se bazează pe susţinerea companiilor cu potenţial mare de creştere, ce au capacitatea de a inova şi de a fi prezente pe pieţele noi. Gecad Ventures se concentrează pe proiecte software şi hi-tech în domenii precum FinTech, securitate, Cloud Technologies, eCommerce şi wearables. Printre cele mai importante criterii pentru atragerea unei investiţii se numără conturarea unui plan de dezvoltare credibil al componentei tehnologice pentru a susţine produse ce se adresează unei pieţe internaţionale. Cele mai importante exit-uri internaţionale întreprise de Gecad Ventures sunt vânzarea antivirusului RAV către Microsoft în 2004, urmată de achiziţia ePayment de către fondul de investiţii sud-african Naspers şi exit-ul din Avangate, furnizorul global de soluţii eCommerce, către compania americană de investiţii financiare Francisco Partners din 2013. 

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.