Qatar Petroleum, vizată de o investigaţie a Comisiei Europene pe piaţa gazelor naturale

Postat la 25 iunie 2018 43 afişări

Comisia Europeană a iniţiat o investigaţie cu privire la o serie de acorduri de furnizare ale Qatar Petroleum care ar putea restricţiona dezvoltarea pieţei unice a gazelor naturale, relatează publicaţia Al-Awsat.

Qatar Petroleum, vizată de o investigaţie a Comisiei Europene pe piaţa gazelor naturale

Investigaţia vizează aşa-numitele clauze de destinaţie din cadrul acordurilor făcute pe o perioadă 20 de ani. Acestea sunt pevederi frecvent întâlnite în acordurile de livrare de gaz lichefiat semnate pe termen lung cu Qatar, care obligă cumpărătorii să primească transporturi numai în anumite porturi şi le împiedică să devieze gazul către alte pieţe, în aşa fel încât poziţia Qatar-ului în acele pieţe terţe să nu fie slăbită.

„Am deschis o investigaţie pentru a vedea dacă există restricţii teritoriale problematice în contractele de aprovizionare cu gaz natural semnate cu Qatar Petroleum”, a precizat Margrethe Vestager, comisarul european pe probleme de competiţie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.