Qatar anunţă investiţii de 15 miliarde în Turcia

Postat la 16 august 2018 119 afişări

Qatar a promis Turciei investiţii de 15 miliarde de dolari, pentru a o ajuta să combată efectele problemelor economice generate de tensiunile cu Statele Unite, precum dublarea taxelor vamale americane pe exporturile de oţel, relatează Al Jazeera.

Qatar anunţă investiţii de 15 miliarde în Turcia

Conform canalului media finanţat chiar de Qatar, banii ar urma să fie investiţi în bănci şi în piaţa financiară, în acest scop Emirul Qatarului, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ar fi aprobat deja o serie de proiecte de investiţie, precum şi o serie de depozite.

Acordul a fost făcut în cadrul unei întâlniri dintre Emir şi preşedintele turc Tayyip Erdogan, ce a avut loc la Ankara. Şi, potrivit Reuters, efectul imediat al acestui anunţ a fost o apreciere a lirei turceşti, care de la începutul acestui an şi până acum şi-a pierdut aproximativ 40% din valoarea în raport cu dolarul.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.