PwC România va evalua şi va stabili salarizarea posturilor de execuţie din cadrul ASF

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 27 martie 2015 40 afişări

PwC România va evalua posturile de execuţie din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi va elabora sistemul de salarizare aferent acestora, demersul fiind o continuare a procesului de transformare instituţională, a anunţat autoritatea de reglementare.

Potrivit datelor ASF comunicate la finele lunii februarie, autoritatea avea 466 de salariaţi, cu 143 de angajaţi mai puţin faţă de luna martie a anului 2014, din care 382 salariaţi în posturi de execuţie.

PwC România va evalua posturile de execuţie prevăzute în organigrama ASF, intrată în vigoare la data de 1 ianuarie 2015.

"Vom face o analiză profesionistă a posturilor de execuţie pe baza căreia vom stabili un nivel al salariilor bazat pe competenţă şi performanţă, raportat la alte instituţii de acest gen şi la piaţă", a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Evaluarea posturilor de execuţie va fi realizată în funcţie de criterii prestabilite, cum ar fi: cunoştinţele de specialitate, procesul de rezolvare a problemelor, responsabilitate şi impact asupra organizaţiei şi va reflecta importanţa postului în structura instituţiei.

Analiza efectuată de PwC România va evidenţia diferenţele de responsabilitate şi de valoare adăugată aferente fiecărui post în parte, se mai spune în comunicat.

"Corelarea sistemului de remunerare cu posturile de execuţie va fi făcută în urma realizării unei analize salariale de tip benchmarking în raport cu nivelul pieţei financiare de referinţă. Astfel, implementarea noului sistem de salarizare va urmări asigurarea echităţii externe (în raport cu piaţa) şi interne (aliniată cu ierarhia organizaţiei)", se mai arată în comunicat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată în aprilie 2013, prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PWC ROMÂNIA,
ASF,
/actualitate/pwc-romania-va-evalua-si-va-stabili-salarizarea-posturilor-de-executie-din-cadrul-asf-14067397
14067397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.