Putin pune mâna pe Facebook-ul rusesc

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 23 aprilie 2014 220 afişări

VKontakte, cea mai populară reţea socială din Rusia, a trecut sub controlul unui cerc de apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin.

Putin pune mâna pe Facebook-ul rusesc

Pavel Durov, fondatorul şi preşedintele reţelei, a declarat că a fost concediat şi că VKontakte este acum condusă de Igor Sechin şi Alisher Usmanov, doi apropiaţi ai lui Putin.

Usmanov a făcut avere din prelucrarea de metale şi din compania mail.ru, iar până recent a deţinut un pachet de 10% din acţiunile Facebook. Sechin este CEO al Rosneft, compania petrolieră de stat, şi este considerat unul dintre cei mai importanţi consilieri ai lui Putin.

"În contextul actual din Rusia, era inevitabil ca asta să se întâmple", a declarat Pavel Durov. "Mă bucur însă că am rezistat şapte ani şi jumătate. Am făcut multe, iar aceste lucruri nu pot fi negate."

În interviul acordat Techcrunch, Durov a mai spus că a părăsit deja Rusia: "Am plecat din ţară şi nu am intenţia să mă întorc. Din păcate, Rusia nu este în acest moment compatibilă cu businessul online".

VKontakte are peste 100 de milioane de membri în Rusia şi alte state din fostul bloc sovietic, iar Durov spune că a mai primit cereri din partea Kremlinului de a cenzura anumite grupuri anti-Putin active pe reţeaua socială.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/putin-pune-mana-pe-facebook-ul-rusesc-12509366
12509366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.