PSD cere anchetarea autodenunţurilor PNL privind politizarea companiilor şi inspectoratelor şcolare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 iulie 2021 28 afişări

PSD cere anchetarea autodenunţurilor PNL privind politizarea companiilor şi inspectoratelor şcolare

„PSD solicită intervenţia urgentă a organelor de anchetă în urma autodenunţurilor publice exprimate de lideri ai PNL cu privire la politizarea grosolană a unor funcţii din companiile sau instituţiile de stat, ce ar fi trebuit atribuite prin concurs şi nu după afinităţile politice ale candidaţilor. 

Campania internă pentru şefia PNL a scos la lumină faptul că liderii PNL şi-au folosit în mod sistematic influenţa politică pentru a obţine foloase necuvenite în favoarea unor membri sau apropiaţi ai PNL, ceea ce constituie o infracţiune de corupţie, potrivit legii penale din România. Din discursurile şi declaraţiile enunţate în lupta internă din partid rezultă în mod clar că au existat intervenţii politice ale unor lideri PNL pentru numirea sau destituirea unor persoane din inspectoratele şcolare sau companiile de stat, precum Poşta Română sau Transelectrica”, transmit social-democraţii.

Potrivit comunicatului de presă, direct responsabili şunt preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

„Preşedintele Iohannis, care a girat guvernele de dreapta, şi premierul Cîţu care conduce actualul Executiv sunt direct responsabili de politizarea deşănţată şi generalizată care se desfăşoară sub ochii lor. Se confirmă, astfel, că Dreapta i-a minţit grosolan pe români cu promisiunile din Programul de guvernare, în care se anunţa ritos „promovarea unui management performant, depolitizat şi integru în companiile de stat”, „autonomia şi depolitizarea şcolii” sau „depolitizarea funcţiei publice şi stabilirea clară a poziţiilor politice în structura administrativă”, menţionează comunicatul de presă.

Fostul şef al CN Poşta Română, Horia Grigorescu, a spus marţi că, în prezent, compania naţională „gândeşte, vibrează şi respiră liberal”.

„Atunci când am pătruns în companie, era profund roşie. Dacă erau 20% liberali era bine. Vă spun acum cu mândrie, după un an şi şase luni cât am fost parte din acea echipă, că azi vorbim de o companie care gândeşte, vibrează şi respiră liberal. Cum? Prin reformele pe care le-am făcut, prin dăruirea şi dedicarea zi de zi. Asta trebuie să facem în tot ce înseamnă conducerea şi viaţa partidului nostru!” a declarat Horia Grigorescu, fost şef al Poştei Române.

De asemenea, senatorul PNL Alina Gorghiu, i-a cerut ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, demiterea inspectorului general şcolar al judeţului Argeş pentru că „a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Piteşti”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pnl,
psd,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.