Provident se PRĂBUŞEŞTE. Directorul executiv a demisionat astăzi

Postat la 22 august 2017 1926 afişări

Directorul executiv al Provident Financial a demisionat astăzi, în condiţiile în care strategia sa de a înlocui o parte din personal cu tehnologie nu a avut rezultatele dorite, iar compania britanică se îndreaptă spre un rezultat anual negativ, fiind forţată şi să anuleze plata dividendelor, scrie Bloomberg.

Provident se PRĂBUŞEŞTE. Directorul executiv a demisionat astăzi

Provident Financial Romania face parte din grupul International Personal Finance (IPF), fosta divizie international a Provident Financial Group, care s-a scindat in 2007 si este acum o companie de sine statatoare listata la Bursa de la Londra. PFR a acordat anul trecut imprumuturi cu 27% mai mari decat in anul 2015, in timp ce numarul de client a crescut cu 4,4%, la peste 300.000 de persoane. Reprezentantii Provident Financial Romania au declarat ca nu exista nicio legatura intre compania de Provident Financial UK si Provident Financial Romania. Mai mult, Grupul IPF, din care Provident Financial Romania face parte, a avut o evolutie stabila si este una dintre cele mai puternice companii listate la Bursa de la Londra.

Provident se aşteaptă la o pierdere pe sectorul de creditare rezidenţială undeva între 80 şi 120 de milioane de lire (87 - 131 mil. euro), potrivit unui anunţ de joi. Manjit Wolstenholme va deveni preşedinte executiv, potrivit băncii. Provident Financial a tăiat dividendele interne şi a anunţat că dividendele pe tot anul de asemenea ar putea să fie anulate, în condiţiile deteriorării performanţei de trading pe sectorul rezidenţial. 

 

Acţiunile Provident s-au prăbuşit după anunţ cu 57% pe bursa din Londra, cea mai mare scădere din istoria companiei. De la începutul anului, acţiunile grupului au scăzut cu 73%. După scădere, compania a ajuns la o valoare de piaţă de 1,12 miliarde de lire. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.