Protestul angajaţilor Tarom continuă marţi. Zborurile ar putea fi întârziate sau anulate

Autor: Depatamentul Social Postat la 16 septembrie 2014 21 afişări

Protestul unor piloţi şi însoţitori de bord continuă marţi, compania Tarom anunţând că, din cauza lipsei de personal navigant, este posibil ca unele zboruri pe curse interne şi externe să aibă întârzieri sau chiar să fie anulate.

"Deşi în acest moment nu există zboruri anulate, Compania Tarom anunţă astăzi, 16.09.2014, întârzieri şi posibile anulări ale zborurile pe curse interne şi externe. TAROM se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor (piloţi şi însoţitori de bord). Continuă şi astăzi întâlnirile dintre reprezentanţii conducerii companiei şi cei ai personalului navigant pentru deblocarea situaţiei", se arată într-un comunicat de presă al companiei, transmis agenţiei MEDIAFAX.

Pasagerii curselor Tarom care vor avea întârzieri sau vor fi anulate vor primi asistenţă, conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor. Pasagerii pot solicita informaţii prin agenţiile companiei sau prin call center, de luni până vineri, între orele 08.00-20.00 şi sâmbătă, între orele 09.00 şi 14.00, la numerele de telefon 9361 (valabil pentru apeluri din Bucureşti), 021.204.64.64, 021.303.44.00 sau 021.303.44.44.

"Compania TAROM regretă situaţia creată şi depune toate eforturile pentru desfăşurarea normală a zborurilor", se mai arată în comunicatul citat.

Luni, şapte curse Tarom, între care două externe, au fost anulate, iar alte două au avut întârzieri, în urma unui protest spontan al unor piloţi şi copiloţi.

"Aceste neregularităţi ale zborurilor au apărut din cauza unor acţiuni spontane ale echipajelor Tarom (piloţi şi copiloţi). Momentan, compania nu a primit o informare oficială din partea acestor echipaje", arăta compania, într-un comunicat de presă.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a solicitat conducerii şi sindicatelor Tarom să înceapă negocierile şi să găsească rapid soluţii pentru ca activitatea operatorului aerian să revină la normal.

"În urma acţiunilor unor piloţi ai Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române Tarom ce au dus la anularea mai multor zboruri Tarom, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a solicitat conducerii companiei, ce este sub autoritatea Ministerului Transporturilor, să ia măsurile ce se impun pentru deblocarea acestei situaţii. Ministrul Transporturilor face apel atât la conducerea companiei, cât şi la sindicatele din Tarom ca până cel târziu la sfârşitul acestei zile (luni, n.r.) să se aşeze la masa negocierilor şi să găsească rapid soluţii, astfel încât activitatea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române să revină la normal", se arăta într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a solicitat celor două părţi implicate să urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit şi a atras atenţia că "soluţiile se pot găsi doar într-un cadru instituţional adecvat, nu de pe poziţii de forţă", potrivit sursei citate.

Ioan Rus a convocat marţi, la sediul instituţiei, conducerea şi sindicatele din Tarom, în vederea deblocării situaţiei care a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TAROM,
PROTEST,
PILOŢI
/actualitate/protestul-angajatilor-tarom-continua-marti-zborurile-ar-putea-fi-intarziate-sau-anulate-13276748
13276748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.