Protest la Budapesta: Mii de persoane cer o schimbare a regimului

Autor: Anna Primac Postat la 17 decembrie 2014 68 afişări

Mii de persoane protestau marţi seara în centrul capitalei ungare, Budapesta, la apelul unor organizaţii neguvernamentale, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de politica Guvernului Viktor Orban şi pentru a cere schimbarea regimului, relatează MTI.

Organizatorii manifestaţiei susţin că obiectivul principal este de a reuni diverse grupuri, pentru a acţiona împreună împotriva politicilor economice şi sociale aplicate de Guvern.

Potrivit MTI, mulţimea se îndreaptă spre Piaţa Kossuth din faţa Parlamentului.

Duminică seara, mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de bugetul pentru 2015.

Protestatarii, organizaţi de grupul deschis pe Facebook "60.000 pentru pensii private", s-au adunat în Piaţa Kossuth pentru a-l asculta pe Zoltan Vajda, principalul organizator al grupului, care a declarat că adoptarea bugetului reprezintă "momentul adevărului" şi, de asemenea, va arăta "dorinţa premierului Viktor Orban".

Participanţii la protestul din faţa Parlamentului au scandat "Europa", "Viktator", "Nu vom permite să se întâmple aceasta", "Democraţie" şi au purtat steagul Ungariei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
PROTEST,
/actualitate/protest-la-budapesta-mii-de-persoane-cer-o-schimbare-a-regimului-13725347
13725347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.