PROTEST în faţa Guvernului: Sute de foşti militari sunt nemulţumiţi de noul mod de calcul al pensiilor

Autor: Departamentul Politic Postat la 28 decembrie 2015 154 afişări

Câteva sute de reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de noul mod de calcul al pensiilor militarilor.

Lista solicitărilor elaborate de protestatari pentru a fi depuse la Guvern se referă, în principal, la anularea articolului 40 din OUG nr 57/2015, privind regimul pensiilor militare de stat. Protestatarii susţin că acesta modifică în mod neconstituţional Legea 223/2015 şi că ''plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care să prevadă ca venit total brut, căruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectivă impozitării''.

Totodată, protestatarii doresc trimiterea la 1 februarie 2016 a Proiectului Legii unice a salarizarii către Parlament, spre dezbatere şi adoptare, dar şi acordarea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie de 1200 lei.

Pe lista revendicărilor se mai află acordarea în luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii pensionarilor cu venituri minime şi amendarea Legii 263/2010 în sensul luării în calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie şi a necesităţilor "coşului zilnic". Sindicaliştii mai doresc ''eliminarea aprecierilor insultătoare la adresa revoluţionarilor, militarilor şi poliţistilor din OUG nr 95/2014, reiterarea principiilor din Legea Recunoştinţei, renunţarea la aberanta categorie inventată a persoanelor cu rol determinant şi extinderea plăţii indemnizaţiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, în procentajul legal stabilit''.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate este condus de colonelul în rezervă Mircea Dogaru, iar protestul se declară a fi inspirat de cel al oierilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MILITARI,
PROTEST,
palatul victoria,
guvern
/actualitate/protest-in-fata-guvernului-sute-de-fosti-militari-sunt-nemultumiti-de-noul-mod-de-calcul-al-pensiilor-14937477
14937477
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.