Propunerile de reformă prezentate de Grecia nu includ suficiente detalii

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 30 martie 2015 30 afişări

Propunerile de reformă prezentate de Grecia pentru susţinerea financiară nu includ suficiente detalii pentru a satisface creditorii internaţionali, au declarat oficiali din zona euro, sporind probabilitatea ca Atena să fie nevoită să reziste alte câteva săptămâni fără fondurile imperios necesare.

Autorităţile elene au anunţat săptămâna trecută, în urma unei întâlniri între premierul elen Alexis Tsipras şi cancelarul german Angela Merkel, că vor prezenta luni o listă de propuneri de reformă, iar oficialii europeni au sperat că discuţiile din timpul weekend-ului vor asigura că măsurile vor corespunde cererilor creditorilor, transmite MarketWatch.

Discuţiile au început vineri seara şi au continuat pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, dar sursele au spus că încă lipsesc detalii cruciale.

"Propunerile sunt parţiale, vagi, iar colegii eleni nu au putut să explice ce implică unele dintre acestea, din punct de vedere tehnic. Să sperăm că vor prezenta ceva mai competent săptămâna viitoare", a spus unul dintre oficialii europeni implicaţi în discuţii.

Sursele au precizat că în această săptămână vor continua discuţii tehnice, la Atena.

Oficiali de rang înalt din zona euro vor organiza o teleconferinţă, miercuri, pentru a discuta situaţia, dar este extrem de improbabil ca miniştrii din zona euro să se întâlnească înainte de jumătatea lunii aprilie pentru a debloca fonduri pentru Grecia.

Asta înseamnă că autorităţile de la Atena trebuie să facă rost de bani să plătească salariile şi pensiile la sfârşitul lunii aprilie şi să rambursele FMI o datorie de 460 de milioane de euro, pe 9 aprilie.

Oficialii europeni au precizat că grecii sunt încrezători că pot face acele plăţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
REFORME,
/actualitate/propunerile-de-reforma-prezentate-de-grecia-nu-includ-suficiente-detalii-14082263
14082263
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.