Propunere ZF: Esplanada să devină un Central Park al Bucureştiului

Postat la 17 martie 2017 136 afişări

Autorităţile nu se hotărăsc ce să construiască pe un teren de 106.000 de metri pătraţi din Bucureşti, situat între Bi­blioteca Naţională, bd. Octavian Goga şi Bd. Unirii. Încon­jurat numai de blocuri de locuinţe şi clădiri de birouri, cea mai bună destinaţie, propusă de Ziarul Financiar, este un parc, care lipseşte în zonă.

Propunere ZF: Esplanada să devină un Central Park al Bucureştiului

Central Park, din mijlocul New York-ului, are o supra­fa­ţă de 315 hectare (800 m pe 4.000 m), iar terenul din Bucu­reşti are 10,6 hectare (500 m pe 200 m). Spre comparaţie, Parcul Tineretului din Bucureşti are 13 hectare, suprafaţă com­pa­­rabilă cu cele 10 hectare pe care le-ar putea avea un parc pe terenul aflat acum în ruină.

 

Terenul, cunoscut ca "Esplanada", după numele unuia din­­­tre proiectele care au picat de-a lungul timpului, este eva­­­luat la peste 100 de milioane de euro şi ar putea fi baza unei construcţii care să atragă o investiţie de circa 300 de milioane de euro, după cum spun consultanţii imobiliari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.