Proiectul prin care acţiunile Aeroportului Timişoara trec în proprietatea judeţului, adoptat de Senat

Autor: Eliana Radulescu Postat la 01 octombrie 2014 42 afişări

Senatul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind transferul gratuit al pachetului de acţiuni deţinut de stat la Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată a judeţului Timiş.

Aeroportul are, în prezent, ca acţionari statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, care deţine 80% din acţiuni, şi Fondul Proprietatea, care deţine 20% din acţiuni.

Guvernul menţionează, în expunerea de motive la proiectul de lege, că, după ce nu a mai fost folosit şi ca bază militară, Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia şi-a pierdut caracteristicile de aeroport de interes naţional, în timp ce piaţa de transport aerian deservită de acest aeroport este mai mult caracteristică unui aeroport de interes local.

”Prin rolul său de principală poartă aeriană în zona de sud-vest a ţării, aeroportul internaţional Timişoara reprezintă în prezent un pilon important în economia judeţului Timiş. Devine, astfel, o necesitate implicarea activă a Consiliului Judeţean Timiş în dezvoltarea acestui aeroport. Acest transfer nu va schimba statutul de aeroport internaţional, acesta urmând să respecte în continuare obligaţiile ce decurg pentru România din tratatele internaţionale”, explică Executivul.

Proiectul de lege, prioritate legislativă a Guvernului, a fost adoptat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SENAT,
TIMIŞOARA,
AEROPORT
/actualitate/proiectul-prin-care-actiunile-aeroportului-timisoara-trec-in-proprietatea-judetului-adoptat-de-senat-13359435
13359435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.