Proiectul Legii Pensiilor prevede o „taxare” de 0,5 % a firmelor care administrează Pilonul II

Postat la 10 august 2018 62 afişări

Noul Proiect al Legii Pensiilor prevede şi o modificare în ceea ce priveşte Pilonul II, potrivit ministrului Muncii. Este vorba de un comision de 0,5 % pe care Casa de Pensii îl va încasa din comisionul de virament de 2,5% perceput de companiile care administrează acest sistem.

Proiectul Legii Pensiilor prevede o „taxare” de 0,5 % a firmelor care administrează Pilonul II

Potrivit Ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, noul proiect al Legii Pensiilor prevede ca, din 2021, Casa Naţională de Pensii să perceapă 0,5% din comisionul încasat de companiile care administrează Pilonul II.

Potrivit ministrului, beneficiarii Pilonului II nu vor fi afectaţi de această modificare.

„Este singura modificare pe care am făcut-o şi care vizează Pilonul II. Este vorba de procentul de transfer, care încasat este de firmele care administrează Pilonul II, de 2,5%. În condiţiile în care Casa Naţională de Pensii face toată operaţiunea de colectare a banilor, de transfer, absolut totul, este normal să ia măcar 0,5% din acest procent. Atenţie, nu vor fi afectate pensiile celor care sunt la Pilonul II, acesta se ia din comision", a declarat, vineri, Olguţa Vasilescu, în timpul unei declaraţii de presă în care a prezentant proiectul Legii Pensiilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.