Proiect USR semnat de aleşi PSD pentru a împiedica practica plicului de bani: Pacientul poate oferi donaţii doar spitalelor, nu şi medicilor

Postat la 10 ianuarie 2018 116 afişări

USR vrea să elimine practica „plicului pentru medic”, potrivit unui proiect de lege care prevede că pacientul poate oferi donaţii doar unităţii sanitare unde a fost îngrijit, nu şi medicilor, urmând ca donaţiile primite să fie afişate lunar pe o pagină web creată de Ministerul Sănătăţii.

Proiect USR semnat de aleşi PSD pentru a împiedica practica plicului de bani: Pacientul poate oferi donaţii doar spitalelor, nu şi medicilor

"Pacientul poate oferi donaţii unităţii sanitare unde a fost îngrijit, cu repectarea legii", potrivit proiectului de lege depus la Senat, care modifică articolul nr. 34 din Legea drepturilor pacienţilor nr. 46/2003.

Donaţiile făcute de pacienţi vor fi incluse în situaţia privind execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al spitalului public, care se afişează luna pe pagina de web creată în acest scop de Ministerul Sănătăţii, prin grija ordonatorilor de credite ai unităţilor sanitare, potrivit iniţiativei legislative.

Deşi conform actualului articol 34 din Legea drepturilor pacientului, acesta poate oferi angajaţilor sau unităţii unde a fost îngrijit plăţi suplimentare sau donaţii, cu respectarea legii, ÎCCJ a statuat că „fapta medicului angajat cu contract de muncă într-o unitate spitalicească din sistemul public de sănătate de a primi plăţi suplimentare sau donaţii de la pacienţi nu constituie o exercitare a unui drept recunoscut de lege”, urmând a fi angajată răspunderea penală a acestuia, susţin iniţiatorii, în expunerea de motive a actului normativ, semnată de deputatul USR Matei Adrian Dobrovie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
donatii,
pacient,
refuz,
usr,
medici,
practica,
semnare,
alesi,
bani,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.