Proiect de lege care prevede evaluarea efectelor negative asupra mediului, aprobat de guvern

Postat la 10 mai 2018 110 afişări

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, la propunerea Ministerului Mediului, proiectul de Lege privind „Evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului”. Documentul prevede o mai bună protejare a mediului.

Proiect de lege care prevede evaluarea efectelor negative asupra mediului, aprobat de guvern

„Prin adoptarea de către Parlament a acestui act normativ, România îşi va îndeplini obligaţiile de transpunere în legislaţia naţională a Directivei 2014/52/UE a Parlamentului European şi a Consiliului UE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului (Directiva EIA)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

Potrivit sursei citate, aspectele vizate de proiectul de lege sunt: evaluarea efectelor negative semnificative ale proiectelor asupra diversităţii biologice, inclusiv în mediul marin; evaluarea impactului proiectelor asupra climei (de exemplu, emisiile de gaze cu efect de seră); expunerea şi rezistenţa proiectelor faţă de accidente majore şi/sau dezastre naturale, riscul producerii unor accidente sau dezastre şi probabilitatea ca acestea să aibă efecte negative semnificative asupra mediului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.