Programul "Small Business Support" pentru IMM va continua încă cinci ani, cu finanţare BERD

Autor: Departamentul Economic Postat la 04 martie 2015 152 afişări

Programul "Small Business Support", care facilitează contactul între întreprinderile mici şi mijlocii şi serviciile de consultanţă în afaceri, prin consultanţi locali sau experţi internaţionali, va continua să fie aplicat în România pentru următorii cinci ani, cu finanţarea BERD, anunţă Guvernul.

Executivul a aprobat, miercuri, un memorandum în acest sens între Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Programul "Small Business Support" a fost creat pentru a sprijini dezvoltarea a 500 de întreprinderi mici şi mijlocii IMM, prin transfer de cunoştinţe, metode şi instrumente, precum şi prin valorificarea relaţiilor cu instituţiilor financiare partenere şi alţi finanţatori din România care să ofere sprijin pe termen lung sectorului IMM.

"Programul joacă un rol important în misiunea BERD. Pe lângă finanţarea capitalului, BERD ajută la dezvoltarea antreprenoriatului, facilitând accesul IMM-urilor la servicii de consultanţă profesionale, menite să ofere instrumentele necesare pentru a se dezvolta. Small Business Support facilitează contactul între întreprinderile mici şi mijlocii şi serviciile de consultanţă în afaceri, prin consultanţi locali sau experţi internaţionali", se arată ntr-un comunicat al Guvernului.

Programul este derulat în România din 1993, fiind finanţat de donatori, iar până în prezent au fost alocate peste 9 milioane de euro pentru sprijinirea activităţilor din România.

Finanţarea a fost asigurată de către Austria, Canada, Luxemburg, Japonia, Marea Britanie şi Uniunea Europeană, peste 100 de consultanţi locali fiind instruiţi să asigure asistenţă în afaceri, iar peste 350 de antreprenori locali fiind instruiţi în aptitudini antreprenoriale de bază.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
IMM,
/actualitate/programul-small-business-support-pentru-imm-va-continua-inca-cinci-ani-cu-finantare-berd-13932104
13932104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.