PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la sfârşitul lunii

Postat la 23 noiembrie 2014 135 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la data de 30 noiembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la sfârşitul lunii

BANAT

Valorile termice vor scădea, devenind normale pentru această perioadă din an şi apoi urmând a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 6-9 grade, mai mici în ultimele zile ale lunii, spre 4 grade. Minimele nocturne vor scădea continuu, urmând a se situa, în medie, între 0 şi 2 grade, cu valori uşor negative spre sfârşitul lunii. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte spre sfârşitul intervalului de prognoză, când acestea vor fi mixte.

CRIŞANA

Valorile termice vor scădea, devenind normale pentru această perioadă din an, iar local chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor diurne între 5 şi 9 grade, usor mai mici spre sfârşitul lunii. Minimele nocturne vor scădea continuu, urmând a se situa, în medie, între 0 şi 2 grade, iar spre sfârşitul lunii în jurul a -2 grade Celsius. Se estimează o creştere a probabilitaţii pentru precipitaţii slabe mixte după data de 25 noiembrie.

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor scădea, devenind normale pentru această perioadă din an si apoi urmând a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de la 4 până la 7 grade, mai mici către sfârşitul lunii, spre 2 grade. Minimele nocturne vor scădea continuu, urmând a se a se încadra între -2 şi 2 grade, cu valori medii local mai mici, spre -5 grade catre sfârşi tul lunii. Vor fi precipitaţii în general slabe şi mixte, cu caracter local.

MARAMUREŞ

Valorile termice vor scădea treptat, urmând a se situa sub mediile climatologice ale perioadei, cu un ecart mediu al maximelor diurne între 5 şi 8 grade, mai mici spre 2 grade la sfârşitul lunii. Minimele nocturne vor scădea la un ecart de la -1 până la 3 grade, cu temperaturi chiar şi  mai mici spre sfârşitul lunii, când se vor şi tua, în medie, în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte, în general slabe, va creşte după data de 25 noiembrie.

MOLDOVA

Vremea se va răci treptat, temperaturile urmând a se situa sub mediile climatologice specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor diurne de 0-4 grade şi ale minimelor nocturne de -4 până la 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine ridicată.

DOBROGEA

Vremea se va răci, valorile termice urmând a se situa sub mediile climatologice, cu maxime diurne de 3-6 grade şi  minime nocturne situate, în general, între 0 şi 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, mixte şi  în general slabe cantitativ, va creşte din nou începând cu 25 noiembrie.

MUNTENIA

Regimul termic va scădea sub cel normal al perioadei, atingând, în medie, 4-8 grade la valorile diurne şi  -3 până la 1 grad la cele nocturne. Dupa data de 25 noiembrie, precipitaţiile, slabe cantitativ, vor fi mixte.

OLTENIA

Temperaturile vor scădea, devenind mai mici decât cele normale în această perioadă din an, cu un ecart mediu de 4 până la 8 grade la cele diurne şi  -2 până la 2 grade la minimele nocturne. Dupa data de 25 noiembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte.

LA MUNTE

Vremea se va răci accentuat, astfel că pe timpul nopţilor temperaturile vor fi exclusiv negative, spre o medie de -7 până la -4 grade, iar în cursul zilelor valorile termice se vor situa în jurul limitei de îngheţ. Precipitaţii în general slabe cantitativ, mai ales ninsori, se vor semnala din nou dupa data de 25 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-tara-pana-la-sfarsitul-lunii-13624834
13624834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.