Profitul Transelectrica a scăzut cu 31% în primele şase luni din 2017, la 98 de milioane de lei

Postat la 16 august 2017 59 afişări

Transelectrica, administratorul reţelei de transport al energiei, a raportat un profit net de 98 de milioane de lei în primele şase luni din 2017, în scădere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când rezultatul era de 142 de milioane de lei, potrivit raportului transmis Bursei de Valori.

Profitul Transelectrica a scăzut cu 31% în primele şase luni din 2017, la 98 de milioane de lei

Rezultate în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent sunt cauzate, în principal, de tarife de transport diminuate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 10%, se arată în comunicatul transmis miercuri către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut cu 28% în primele şase luni din 2017, la 129 de milioane de lei, de la 179 de milioane de lei în acelaşi semestru de anul trecut. Evoluţia negativă a EBITDA a fost influenţată în pricipal de scăderea tarifului de transport cu 10%, parţial compensată de înregistrarea în cheltuielile companiei a deprecierii creanţelor aferente pieţei de echilibrare, se mai arată în datele transmise către Bursă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.