Profitul net al BMW a crescut cu 4% în primul trimestru, la 1,52 miliarde de euro

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 06 mai 2015 35 afişări

Profitul net al producătorului german de automobile de lux BMW a crescut în primul trimestru cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,52 miliarde de euro, susţinut de cererea puternică din Statele Unite şi Europa şi de deprecierea euro în raport cu dolarul.

Veniturile au avansat cu 15%, la 20,92 miliarde de euro, transmite MarketWatch.

Creşterea profitului celui mai mare producător de vehicule de lux la nivel mondial a confirmat aşteptările analiştilor, în timp ce veniturile au fost uşor peste estimări.

Vânzările din China, unde BMW a avertizat că cererea încetineşte, au urcat cu 6,4%, cu mult sub cele din Europa, unde compania germană a obţinut o creştere de 9,6%, şi din SUA, unde avansul a atins aproape 13%.

"Am început bine anul 2015", a declarat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

Grupul a mai anunţat că menţine estimările de creştere a veniturilor şi a profitului înainte de taxe în acest an, în pofida condiţiilor dificile de pe piaţa din Rusia şi a creşterii mai puţin dinamice în China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BMW,
REZULTATE,
/actualitate/profitul-net-al-bmw-a-crescut-cu-4-in-primul-trimestru-la-1-52-miliarde-de-euro-14215657
14215657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.