Profitul HTC a scăzut cu 98% în primul trimestru al acestui an

Autor: Adrian Popa Postat la 03 mai 2013 26 afişări

Profitul producătorului taiwanez de smartphone-uri HTC a scăzut cu 98% în primele trei luni ale acestui an, până la 2,85 milioane de dolari.

Profitul HTC a scăzut cu 98% în primul trimestru al acestui an

Profitul producătorului taiwanez de smartphone-uri HTC a scăzut cu 98% în primele trei luni ale acestui an, până la 2,85 milioane de dolari. În perioada similară din 2012, compania consemna un profit de 152 milioane de dolari.

În perioada ianuarie - martie 2013, HTC a înregistrat venituri de 1,45 miliarde de dolari şi acestea în scădere, de la 2,3 miliarde de dolari în primul trimestru din 2012. Acestea sunt cele mai slabe rezultate trimestriale ale companiei din ultimii nouă ani. 

Principala cauză a rezultatelor slabe înregistrate de HTC o reprezintă întârzierea lansării pe piaţă a modelului vârf de gamă HTC One. Acesta a debutat cu două luni mai târziu decât era programat. Asta deoarece din cauza scăderii vânzărilor, furnizorii de componente nu mai consideră HTC o prioritate.

Compania speră ca în cel de-al doilea trimestru rezultatele financiare să fie mai bune, susţinute de vânzările HTC One. Terminalul se bucură de o bună recepţie în piaţă. 

Alte stiri pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
htc,
profit,
scadere,
htc one
/actualitate/profitul-htc-a-scazut-cu-98-in-primul-trimestru-al-acestui-an-10839230
10839230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.