Profitul Danone, cel mai mare producător de iaurturi din lume, a scăzut în 2013 pentru prima dată în ultimii 10 ani

Postat la 20 februarie 2014 62 afişări

Grupul francez Danone, cel mai mare producător de iaurturi din lume, a anunţat prima scădere a profitului anual din ultimii 10 ani, vânzările din Asia fiind afectate de o avertizare din partea unui furnizor privind riscuri de botulism prezentate de anumite produse, care s-a dovedit o alarmă falsă.

Profitul Danone, cel mai mare producător de iaurturi din lume, a scăzut în 2013 pentru prima dată în ultimii 10 ani

 Proftul net al Danone a coborât anul trecut cu 10%, de la 1,81 la 1,63 miliarde euro.

Profitul net ajustat pe acţiune a coborât cu 7,6%, la 2,78 euro, sub estimările analiştilor, de 2,84 euro, potrivit Bloomberg.

Danone a precizat că, pentru acest an, se aşteaptă la o evoluţie slabă a cererii din partea consumatorilor, de continuarea creşterii preţurilor la lapte şi de volatlitatea cursurilor de schimb valutar pe pieţele emergente.

Vânzările grupului au crescut anul trecut cu 4,8%, la 21,3 miliarde euro.

Danone anticipează că va reveni la o creştere puternică a profitului în cea de-a doua jumătate a acestui an. Compania estimează o creştere a veniturilor de până la 5,5% pentru acest an.

Directorul financiar al companiei, Pierre-Andre Terisse, a declarat că preţul mediu al laptelui a crescut cu peste 10% în acest an faţă de 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/profitul-danone-cel-mai-mare-producator-de-iaurturi-din-lume-a-scazut-in-2013-pentru-prima-data-in-ultimii-10-ani-12120864
12120864
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.