Producătorii de lapte, asociaţi în organizaţii recunoscute, vor negocia preţurile pentru colectare

Postat la 28 mai 2014 37 afişări

Agricultorii din sectorul laptelui şi al produselor lactate vor putea negocia preţurile de colectare a laptelui, cu condiţia să se constituie în organizaţii de producători recunoscute, măsura fiind prevăzută într-o HG aprobată miecuri, informează ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Producătorii de lapte, asociaţi în organizaţii recunoscute, vor negocia preţurile pentru colectare

 Agricultorii din sectorul laptelui şi a produselor lactate vor putea negocia preţurile de colectare a laptelui, cu condiţia să se constituie în organizaţii de producători recunoscuţi, stipulează o Hotărâre de Guvern aprobată miercuri, care stabileşte aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii 297/2013.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, apreciază că, prin adoptarea actului normativ, Guvernul continuă sprijinul ferm către dezvoltarea durabilă a sectorului agricol din România.

"Reglementarea recunoaşterii organizaţiilor de producători va oferi acestora posibilitatea de a negocia în mod colectiv clauzele contractelor şi în mod special preţurile la care se face colectarea producţiei de lapte. Aplicarea acestor măsuri vizează stabilizarea veniturilor la producătorii de lapte, şi, la nivel macroeconomic, dezvoltarea sectorului zootehnic", a declarat Cristea.

Cititi mai mutte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/producatorii-de-lapte-asociati-in-organizatii-recunoscute-vor-negocia-preturile-pentru-colectare-12659042
12659042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.