Procurorul general al SUA l-a demis pe Andrew McCabe, fost director adjunct al FBI, o ţintă frecventă a criticilor preşedintelui Donald Trump

Autor: Mircea Olteanu Postat la 17 martie 2018 23 afişări

Departamentul american de Justiţie a anunţat că procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a decis să-l concedieze pe Andrew McCabe, fost director adjunct al FBI, cel din urmă afirmând că este vizat de Administraţia Trump pentru că este un martor cheie în ancheta privind ingerinţele Rusiei.

Într-un comunicat, citat de cotidianul The Washington Post, Sessions afirmă că McCabe a divulgat informaţii presei şi a dat dovadă de lipsă de lealitate în multe ocazii, inclusiv sub jurământ.

"FBI se aşteaptă ca fiecare angajat să adere la cele mai înalte standarde de onestitate, integritate şi responsabilitate", a mai afirmat Sessions.

McCabe, director adjunct şi fost director general în exerciţiu al Biroului Federal de Investigaţii, a demisionat în luna ianuarie, dar a rămas angajat al FBI până când ar fi putut ieşi la pensie cu beneficii depline, la jumătatea lunii martie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
PRESEDINTE,
FBI,
procuror general,
demitere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.