Procurorul general a dispus controale în toate parchetele din ţară, după scandalul de la DNA. Cazurile mediatizate, verificate. Cine va efectua cercetările

Postat la 21 februarie 2018 138 afişări

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dispus verificări la toate parchetele din ţară pentru identificarea "riscurilor interne şi a vulnerabilităţilor", de controlul la DNA, respectiv DIICOT urmând să se ocupe procurorii-şefi ai acestor parchete.

Procurorul general a dispus controale în toate parchetele din ţară, după scandalul de la DNA. Cazurile mediatizate, verificate. Cine va efectua cercetările

Astfel, prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a fost dispus, miercuri, efectuarea unui control de către procurorii şefi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), precum şi de către procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, prin procurori anume desemnaţi.

Verificările ce vor avea loc la toate parchetele din ţară, inclusiv DNA şi DIICOT, au ca obiect "identificarea tuturor riscurilor interne şi a vulnerabilităţilor cu caracter general şi concret", respectiv cazuri punctuale, care afectează activitatea de la nivelul celor două direcţii şi a celorlalte unităţi de parchet; verificarea situaţiilor în care sunt mediatizate aspecte negative ce pun în discuţie integritatea şi capacitatea procurorilor de a-şi îndeplini atribuţiile legale; verificarea modalităţii de respectare a legii în activităţile curente care, prin natura lor, aduc limitări drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, respectiv temeinicia propunerii adresate judecătorului de drepturi şi libertăţi; modul de punere în executare a mandatelor de supraveghere tehnică; solicitarea autorizării şi efectuarea percheziţiilor domiciliare şi corporale sau luarea măsurilor preventive şi executarea mandatelor de aducere.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.