Procurorii CSM vor schimbarea procedurii de numire şi revocare a şefilor de parchete

Postat la 14 iunie 2018 34 afişări

Procurorii CSM au decis să trimită ministrului Justiţiei şi preşedintelui Comisiei pentru Legile Justiţiei, F. Iordache, o propunere de modificare a articolului de lege ce vizează numirea şi revocarea şefilor de parchete. Procurorii CSM vor să propună revocarea sau numirea sau să aibă aviz conform.

Procurorii CSM vor schimbarea procedurii de numire şi revocare a şefilor de parchete

„În şedinţa din data de 12 iunie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea domnului Tudorel Toader, Ministrul justiţiei şi a domnului Florin Iordache, Preşedintele Comisiei Speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, în legătură cu propunerea de modificare a dispoziţiilor art. 54 alin. (1) şi (4) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care reglementează procedura de numire şi, respectiv, de revocare din cele mai înalte funcţii de conducere în cadrul Ministerului Public”, arată CSM, printr-un comunicat de presă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.