Procedura de EXTRĂDARE a lui Radu Mazăre din Madagascar, declanşată în regim de urgenţă de Ministerul Justiţiei

Postat la 10 mai 2019 40 afişări

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că au ajuns documentele de la Curtea de Apel Bucureşti şi de la ÎCCJ documente care atestă îndeplinirea condiţiilor pentru a fi solicitată extrădarea lui Radu Mazăre şi că procedura va fi demarată în regim de urgenţă.

Procedura de EXTRĂDARE a lui Radu Mazăre din Madagascar, declanşată în regim de urgenţă de Ministerul Justiţiei

„Confirm că astăzi, 10 mai, la ora 13:15, Ministerul Justiţiei a primit de la instanţele competente, respectiv Curtea de Apel Bucureşti şi ÎCCJ documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru a se solicita extrădarea lui Radu Ştefan Mazăre”, a declarat Ana Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei.

Potrivit ministrului interimar al Justiţiei, cadrul legal care va fi aplicat este următorul: „Covenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate, semnată la Palermo, în anul 2000, ratificată prin legea 365/2002. Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei. (...) Republica Madagascar este parte la ambele convenţii. În ceea ce priveşte cadrul legal intern, acesta este reprezentat de titlul 2 din legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată cu modificările şi completările ulterioare, colaborată cu dispoziţiile Codului de Procedură Penală al României”.

„Am dispus ca în baza documentelor primite să înceapă la Ministerul Justiţiei în regim de urgenţă imediat procedurile şi demersurile legale pentru formularea şi trimiterea cererii de extrădare, totodată am decis mobilizarea tuturor resurselor de care dispune Ministerul pentru îndeplinirea formalităţilor legale”, a mai spus Birchall.

Ministrul a mai subliniat că angajaţii Ministerului vor lucra „non-stop” în această perioadă, în contextul în care dosarul aferent extrădării are 600 de pagini şi trebuie traduse într-un timp scurt, deoarece Mazăre execută un mandat de arestare de 6 zile.

„Practic, Ministerul Justiţiei are la dispoziţie cel mult 2 zile de lucru pentru a putea trimite în termen dosarul care cuprinde toate documentele ce însoţesc cererea de extrădare”, a mai explicat Birchall.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
extradare,
radu mazare,
minister

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.