Probleme mari pentru o companie aeriană prezentă şi în România : Operatorul low-cost se confruntă cu cele mai mari greve din istoria companiei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 iulie 2018 3703 afişări

Probleme mari pentru o companie aeriană prezentă şi în România : Operatorul low-cost se confruntă cu cele mai mari greve din istoria companiei

Compania Ryanairse confruntă pentru prima dată cu o grevă a piloţilor în piaţa domestică din Irlanda, în cadrul a ceea ce s-ar putea transforma în cea mai semnificativă confruntare a companiei cu sindicatele până în prezent, potrivit Bloomberg.

Piloţii din Irlanda, unde este localizat sediul central al celui mai mare operator de zboruri low-cost din Europa, au votat cu 94 de voturi „pentru” şi 1 vot „împotrivă” pentru acţiuni industriale, printre care şi greva, a transmis un purtător de cuvânt al Asociaţiei Irlandeze a Piloţilor.

Anunţul face parte dintr-o serie de confruntări ale operatorului aerian cu piloţii din întreaga Europă, după ce compania a decis în luna decembrie a anului trecut să recunoască sindicatele pentru prima dată în istoria de 32 de ani a companiei.

Sindicatul Vereinigung Cockpit din Germania este deja într-o confruntare deschisă cu compania cu privire la salarii şi condiţiile de muncă, iar rezultatul acestei confruntări va fi făcut public la sfârşitul lunii iulie.

Membrii ai echipajelor din Europa şi Africa de Nord se vor întâlni în Dublin săptămâna aceasta pentru a stabili cererile pe care le adresează companiei.

Sindicatele echipajelor de zbor din Spania, Portugalia, Belgia şi Italia discută posibilitatea unor greve, iar decizia finală va fi anunţată la sfârşitul săptămânii.

În luna februarie, CEO-ul Michael OăLeary a avertizat că este pregătit să se confrunte cu plecările piloţilor din companie decât să accepte direct propunerile sindicatelor care ar putea ameninţa modelul de business al gigantului low-cost.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
cost,
operator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.