Probleme mari pentru familia care controlează gigantul Samsung. Cum au ajuns pe punctul de a pierde 7 miliarde de dolari, adică jumatate din toată averea

Postat la 22 mai 2019 1440 afişări

În Coreea de Sud, cel mai bogat om din ţară este Lee Kun-hee, preşedintele gigantului international Samsung.

Probleme mari pentru familia care controlează gigantul Samsung. Cum au ajuns pe punctul de a pierde 7 miliarde de dolari, adică jumatate din toată averea

În 2014, în urmă cu cinci ani, Kun-hee – acum în vârstă de 77 de ani, a suferit un atac de cord, care i-a îngreunat activitatea, lăsând loc pentru numeroase speculaţii în presa locală asupra stării sale de sănătate, potrivit Bloomberg.

Motivul acestor speculaţii este o taxă de proprietate de 7 miliarde de dolari, care va ramâne moştenitorilor lui Lee Kun-hee după moartea sa, şi care, odată plătită, va diminua considerabil controlul familiei asupra companiei Samsung.

Valoarea netă a averii lui Lee este de aproximativ 15 miliarde de dolari, conform datelor prezentate de Bloomberg Billionaires Index, iar familia va fi nevoită să vândă o parte din moştenire pentru a acoperi această taxă de proprietate, fapt ce va afecta şi activele deţinute în cadrul companiei, care se vor micşora dramatic. Compania a dezminţit zvonurile şi susţine că momentan starea de sănătate a antreprenorului este stabilă, iar atunci când Lee Kun-hee va muri, familia îşi va plăti toate taxele.

Taxa de proprietate aplicată în Coreea de Sud este de 50% la proprietăţi cu o valoare de peste 2,5 milioane de dolari, aceasta fiind a doua cea mai mare în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, după Japonia. În SUA rata este de 40%, în cazul proprietăţilor care valorează peste 22 milioane de dolari.

Imperiul Samsung este alcatuit din 62 de companii, cu o valoare de 300 de miliarde de dolari. Deşi Lee deţine pachete de acţiuni importante în unele afaceri, printre care 4,2% din Samsung Electronics, acestea nu sunt suficient de mari pentru a putea prelua controlul conglomeratului. Teoretic, familia se bazează pe legăturile informale create cu executivii companiei, care probabil vor fi afectate după moartea lui Lee.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
samsung,
coreea de sud,
familie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.