PRIMUL SONDAJ în care procentele PSD s-au prăbuşit. Câţi români i-ar mai vota acum pe social-democraţi. MAREA SURPRIZĂ de pe locul doi

Postat la 07 martie 2018 542 afişări

PSD pierde masiv din electorat, iar PNL a reuşit să-i ajungă din urmă pe social-democraţi la doar un an de la înfrângerea zdrobitoare pe care au suferit-o la ultimele alegeri parlamentare. Concret, PSD rămâne în acest moment în preferinţele a 34% dintre alegători, în vreme ce 33% dintre votanţi ar pune acum ştampila pe sigla liberalilor, arată rezultatele unui nou sondaj Sociopol.

PRIMUL SONDAJ în care procentele PSD s-au prăbuşit. Câţi români i-ar mai vota acum pe social-democraţi. MAREA SURPRIZĂ de pe locul doi

Potrivit cifrelor date publicităţii recent, PSD pierde abrupt electorat din bazinul propriu de votanţi, ajungând în prezent la o cotă de 34%. O surpriză vine şi din partea celor de la PNL care aproape i-au ajuns din urmă pe cei de la putere, 33% dintre participanţii la studiu declarând că, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri, ar vota cu liberalii. Pe următoarea poziţie rămâne USR (12%), urmat de ALDE şi UDMR (ambele formaţiuni cu 5%), de independenţi (4%) şi PMP (3%), potrivit datelor Sociopol. 

În ceea ce priveşte încrederea pe care o au românii în politicieni, pe primul loc se situează Raed Arafat (cu 62% din voturi dacă mâine ar fi organizate alegeri), iar preşedintele Klaus Iohannis se menţine în top, însă la o distanţă considerabilă (29%). Pe locul 3 în ceea ce priveşte încrederea pe care alegătorii o acordă politicienilor se află Gabriela Firea (28%), urmată de Laura Codruţa Kovesi (25%), Mugur Isărescu (20%) şi Dacian Cioloş (18%). 

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.