Primul hotel din lume cu peste 100 de etaje se va deschide anul viitor in Coreea de Nord

Autor: Roxana Cristea Postat la 26 iulie 2011 60 afişări

Hotelul Ryugyong din Pyongyang este aproape gata sa-si primeasca oaspetii, la doua decenii de la inceperea constructiei, scrie site-ul businessinsider.com.

Hotelul in forma de piramida, cea mai mare cladire din Coreea de Nord, este unul din cele mai inalte hoteluri din lume si isi va deschide portile in 2012. Tehnic, doar Emirates Park Tower, inaugurat in Dubai anul acesta, este mai inalt. Ryugyong are mai mult de 3.000 de camere si cinci restaurante si este singurul hotel din lume care are mai mult de 100 de etaje.

Investitia de 400 de milioane de dolari pentru finalizarea hotelului a fost facuta de comglomeratul egiptean Orascom. Deschiderea hotelului face parte din strategia nord coreenilor de a atrage mai multi turisti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Coreea de Nord,
hotel,
100 de etaje
/actualitate/primul-hotel-din-lume-cu-peste-100-de-etaje-se-va-deschide-anul-viitor-in-coreea-de-nord-8525563
8525563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.