Care este singurul oraş din România care a construit un cartier intreg de la zero în ultimii 30 de ani

Postat la 11 octombrie 2019 754 afişări

Care este singurul oraş din România care a construit un cartier intreg de la zero în ultimii 30 de ani

Cluj-Napoca va avea un nou cartier, primul care va fi proiectat şi construit de la zero în ultimii 30 de ani în România, în baza unui plan urbanistic realizat în urma unui concurs internaţional. Cartierul se va întinde pe 250 de hectare şi va fi terminat în 30 de ani.

Arhitectul Klaus Birthler, elaboratorul temei de proiectare a concursului internaţional, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că arhitecţii au avut sarcina de a proiecta un oraş pentru oameni.

„Primăria Cluj-Napoca şi Ordinul Arhitecţilor din România au organizat concursul internaţional de soluţii pentru <Plan Urbanistic Zonal Sopor Masterplan - Cluj-Napoca 2019>, câştigătorul fiind o echipă de arhitecţi clujeni – Octav Silviu Olănescu, Vlad Sebastian Rusu şi Anamaria Cornelia Olănescu. Juriul a apreciat coerenţa propunerii, arhitecţii având sarcina de a proiecta un oraş pentru oameni. Concursul internaţiomal a fost unul inedit, fiind prima dată în România după 1989 când se propune proiectarea de la zero a unui nou cartier pe un teren de 250 de hectare care are peste 1.000 de proprietari. Aceasta este marea provocare şi estimez că noul cartier va fi finalizat în 30 de ani, în etape”, a spus Birthler.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.