Primul bancomat Bitcoin din SUA va fi inaugurat până la finalul lunii

Autor: Octavian Calei Postat la 18 februarie 2014 189 afişări

Primul bancomat Bitcoin din SUA va fi inaugurat până la finalul lunii

Robocoin a anunţat marţi că primul bancomat bitcoin din SUA, care va permite utilizatorilor să cumpere sau să vândă moneda virtuală, va fi operaţional până la sfârşitul lunii, scrie Thomson Reuters.

Chioşcurile vor fi instalate în Seattle şi Austin, Texas. Acestea arată similar unui ATM însă au în plus scannere pentru a recunoaşte acte de identificare precum un permis auto sau un paşaport.

Bancomatele vor permite schimbul de monezi virtuale bitcoin în cash sau introducerea de bani pentru a cumpăra bitcoin prin transferul fondurilor din sau într-un portofel virtual de pe smartphone.

Moneda bitcoin a fost lansată în 2008 şi este tranzacţionată prin reţeaua globală de computere. Bitcoin nu este susţinută de nicio companie sau guvern şi nu are niciun activ în spatele ei, însă emiterea ei este strict controlată, într-un mod asemănător practicat de către băncile centrale.

Compania Robocoin, cu sediul în Las Vegas, a montat primul ATM bitcoin în Vancouver toamna trecută şi va începe să opereze unul şi în Calgary, Alberta în februarie. Robocoin intenţionează să instaleze bancomate bitcoin şi în Asia şi Europa.

Un bitcoin valorează în prezent în jur de 636 de dolari, însă valoarea monezii a fluctuat mult pe măsură ce vizibilitatea ei a crescut pe plan mondial. În septembrie, un bitcoin era cotat la 150 de dolari, iar în decembrie valoarea ajunsese la aproape 1.000 de dolari.

Multe magazine au început să accepte plata pentru produse şi servicii în moneda virtuală bitcoin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atm,
deschidere,
virtual
/actualitate/primul-bancomat-bitcoin-din-sua-va-fi-inaugurat-pana-la-finalul-lunii-12107511
12107511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.