Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul şi crucea, neatinse de flăcări | FOTO

Postat la 16 aprilie 2019 741 afişări

O serie de fotografii făcute în interiorul Catedralei Notre-Dame din Paris arată gradul de distrugere de pe urma incendiului puternic izbucnit luni seara, imaginile oferind, de asemenea, o mică speranţă că edificiul va putea fi restaurat, transmite sfgate.com.

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul şi crucea, neatinse de flăcări | FOTO

Edificiul este distrus aproape în întregime, dar primele imagini din interiorul clădirii arată că altarul şi crucea sa au rămas neatinse de flăcări. La nivelul boltei, există o gaură uriaşă, în dreptul locului unde se afla turla, aceasta prăbuşindu-se în timpul incendiului. 

Un oficial francez şi şeful departamentului de pompieri din Paris susţin că turnurile dreptunghiulare, puncte de referinţă ale Catedralei Notre-Dame, au fost salvate de flăcările puternice. Cu toate acestea, valoarea totală a pagubelor nu este cunoscută încă.

 

Şeful departamentului de pompieri de la Paris, Jean-Claude Gallet, a spus că datorită eforturilor neîncetate a sutelor de pompieri, flăcările nu s-au putut răspândi până la clopotniţa nordică.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imagini,
incendiu,
catedrala,
altar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.