Primele declaraţii ale lui Kovesi la întoarcerea în ţară, după victoria de la Bruxelles: Va fi o decizie politică, ce a depins de mine am făcut

Postat la 27 februarie 2019 42 afişări

Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri, la revenirea în ţară de la Bruxelles, că decizia privind procurorul şef european va fi una politică, urmare a unor negocieri şi că a mers ca profesionist să candideze, neavând susţinerea Guvernului român.

Primele declaraţii ale lui Kovesi la întoarcerea în ţară, după victoria de la Bruxelles: Va fi o decizie politică, ce a depins de mine am făcut

„Aştept hotărârea decidenţilor europeni. Pot să vă spun că m-am înscris în această procedură ca procuror profesionist. Nu am avut susţinerea Guvernului de la Bucureşti, nici nu o aştept. Sunt bucuroasă de votul de azi (miercuri - n.r.), dar trebuie să aşteptăm. Va fi o decizie politică, în urma negocierilor între PE şi Consiliul UE. Ce a depins de mine am făcut”, a afirmat Laura Codruţa Kovesi, miercuri, la întoarcerea în ţară, pe aeroportul Otopeni.

 

În urma unui vot secret, miercuri, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kovesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Votul a fost: Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laura kovesi,
decizie,
politica,
bruxelles

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.