Primarul unei comune din Gorj a promis 2.500 de lei fiecărei femei care devine mamă. Ce s-a întâmplat în realitate cu banii

Postat la 17 februarie 2017 339 afişări

Ideea primarului unei comune din Gorj pentru creşterea natalităţii a dat rezultate. Anul trecut, în comuna Bălăneşti s-au născut 12 copii, însă mămicile nu au primit răsplata promisă pentru că au reuşit să-i aducă pe lume pe noii locuitori ai localităţii. Primarul promisese câte 2.500 de lei pentru fiecare naştere, însă lipsa banilor nu a permis edilului să-şi respecte promisiunea. „Sunt înţelegătoare, până la urmă oricum ar fi trebuit să facă şi copii, sunt familii tinere", spune primarul comunei, care susţine că „datoriile” vor fi achitate în cursul acestui an.

Primarul unei comune din Gorj a promis 2.500 de lei fiecărei femei care devine mamă. Ce s-a întâmplat în realitate cu banii

Cele 12 femei din comuna Bălăneşti care anul trecut au adus pe lume trei fetiţe şi nouă băieţi nu au primit stimulentul în valoare de 2.500 de lei, promis de autorităţile locale pentru creşterea natalităţii.

Acordarea stimulentului a fost aprobată de Consiliul Local, la începutul anului trecut, în condiţiile în care în 2015 au murit 47 de persoane şi s-au născut doar doi copii.

„În 2016, în total, au fost 12 naşteri, iar în cursul acestui an nu este nicio femeie gravidă declarată pe raza localităţii. Sunt mulţumit pentru anul trecut. Avem 12 nou-născuţi. A dat rezultate decizia, acum rămâne de văzut ce va fi în cursul acestui an. Sper să fie la fel, cel puţin. Stimulentul va fi acordat însă începând cu anul acesta, pentru că anul trecut nu am avut bani în buget şi anul acesta vom da şi diferenţele, adică 2.500 de lei pentru o naştere. Vor primi câte 200 de lei, lunar, în cursul unui an. Cele 12 mame nu au primit deloc bani. Urmează după ce facem bugetul să fie prevăzuţi banii, la început de an. Am avut investiţii, cofinanţări şi nu am putut să achităm, oricum am încheiat anul trecut cu un deficit. Am mai rămas datori către unii furnizori, cât şi la mămici, dar nu s-au supărat. Sunt înţelegătoare, până la urmă oricum ar fi trebuit să facă şi copii, sunt familii tinere. Se află acum pe lista priorităţilor”, a declarat pentru Mediafax, Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.