Primarul care vrea să ia bani de la cei bogaţi pentru ai ajuta pe cei săracii

Postat la 12 august 2017 130 afişări

Primarul oraşului american New York, Bill de Blasio, a propus luni introducerea unui nou impozit pe veniturile mari pentru a finanţa reparaţiile necesare sistemului îmbătrânit de metrou al oraşului şi a oferi tarife reduse persoanelor cu venituri mici, informează agenţia EFE.

Primarul care vrea să ia bani de la cei bogaţi pentru ai ajuta pe cei săracii

Măsura, potrivit lui De Blasio, va genera până la 800 milioane de dolari pe an şi va afecta mai puţin de 1% din populaţia oraşului.

Dacă va fi aprobată măsura, va creşte de la 3,9 % la 4,4 % nivelul maxim de impozitare pe care îl plătesc administraţiei municipale persoanele cu venituri de peste 500.000 de dolari şi cuplurile cu peste un milion de dolari.

Conform calculelor primăriei, noul impozit va afecta doar circa 32.000 de new yorkezi, sau 0,8 % din populaţia oraşului.

"În loc să pasăm factura familiilor de muncitori şi utilizatorilor metroului şi autobuzelor, care deja au de suferit din cauza unor tarife în creştere şi a unor servicii de proastă calitate, cerem celor mai bogaţi din oraşul nostru să aibă un aport un pic mai mare pentru a ne ajuta să aducem sistemul nostru de transport la nivelul secolului XXI", a spus De Blasio.

În ultimele luni, întârzierile şi incidentele s-au înmulţit la metroul din New York, ceea ce a determinat autorităţile să-l declare în "stare de urgenţă".

Guvernatorul statului, Andrew Cuomo, şi primarul oraşului, ambii democraţi, au şocat în mod repetat în legătură cu cei care trebuie să furnizeze fondurile necesare.

Planul prezentat luni de De Blasio are în vedere ca o parte dintre banii strânşi de la cei bogaţi să fie folosiţi pentru a oferi abonamente de transport la jumătate de preţ la peste 800.000 de new yorkezi cu venituri reduse, scrie agerpres.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
bogati,
ajutor,
bani,
saracie,
venituri,
metrou,
impozit,
new york

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.