Primăria Cluj-Napoca investeşte 115 milioane lei şi cumpără autobuze electrice cu încărcare din mers

Postat la 01 noiembrie 2018 33 afişări

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 25 de autobuze electrice cu încărcare din mers, considerate cele mai performante mijloace de transport electric unde există linie de troleibuze, investiţia depăşind 115 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primăria Cluj-Napoca investeşte 115 milioane lei şi cumpără autobuze electrice cu încărcare din mers

Primarul Emil Boc a declarat, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local Cluj-Napoca, în care s-a aprobat achiziţia de autobuze, că municipalitatea urmăreşte prin acest proiect îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi asigurarea unui transport în comun nepoluant.

„Primăria Cluj-Napoca a luat decizia de a avea un transport ecologic, verde, nepoluant, pentru ca sănătarea locuitorilor să nu fie pusă în pericol. Suntem singurul oraş din România care are în circulaţie autobuze electrice şi, continuând pe aceeaşi linie, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat achiziţia a 25 de autobuze electrice articulate cu încărcare din mers pe linia de troleibuze, acestea fiind considerate cele mai performante mijloace de transport electric unde există linie de troleibuze. Acest tip de autobuz îmbină calităţile troleibuzului şi autobuzului electric fiind superior fiecăruia dintre ele luate în parte. Investiţia se ridică la 115,7 milioane de lei, din care 80% se asigură de Autoritatea Fondului de Mediu. Prin acest proiect urmărim îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dorind să asigurăm clujenilor un transport în comun nepoluant, prin creşterea numărului autobuzelor electrice din municipiu, astfel încât să ajungem să avem un transport public electric în totalitate”, a spus Boc.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj napoca,
autobuze,
primarie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.